Zomerwandelingen 2016

(Wenst U met een groep Mechelen verkennen dat kan hier!)

Uitzonderlijk dit jaar, twee wandelingen buiten het abonnement. Prijs € 6, geen reservatie nodig:

  • Vlieten! Zondag 22 mei om 14.00 uur, Leuningen IJzerenleen
  • In de schaduw van Sint-Rombouts, Zondag 9 oktober om 14.00 uur, Leuningen IJzerenleen

ONZE FOLDER VOOR 2016

Onze zomerwandelingen zijn wandelingen met open inschrijvingen. Hier kan je als individuele deelnemer meewandelen op vastgestelde tijdstippen. De duurtijd is max. 3 uur (inclusief rustpauze in volkscafé, drankje niet in prijs inbegrepen)

Wenst u mee te lopen op onze zomerwandelingen, dan is een abonnement misschien iets voor u. Je kan ook voor één enkele wandeling betalen. Prijs €8 cash bij vertrek, €6 bij voorinschrijving, Gratis onder de 12 jaar

Overzicht: Nieuwe wandelingen

Overzicht: Hernemingen

barok_small

Ranke gotiek en wankele barok

  • Zondag 5 juni (14.00u)

Vertrek: Leuningen IJzerenleen

Een verhaal van vallen en opstaan met in de hoofdrollen de bouwmeesters Keldermans en Faydherbe. Achter de hooggotiek en de barok zitten totaal verschillende denkwerelden die door deze Mechelse bouwmeesters vertolkt worden. Aan de hand van prachtige bouwwerken trachten we de persoonlijke finesses van deze heren terug te vinden en hun drijfveren te ontraadselen.


vanboxmeer_small

De plannen van Van Boxmeer

  • Zondag 12 juni (14.00u)

Vertrek: Leuningen IJzerenleen

Rond de eeuwwisseling van de 19e naar de 20e eeuw kwam de dertigjarige Philippe van Boxmeer in dienst als Mechelse stadsbouwmeester. We zoeken naar de invloed van zijn markante persoonlijkheid en eigenzinnig karakter in onze huidige stad en bekijken zijn (te) ambitieuze stadsontwikkelingsprojecten.


stadvanmorgen_small

De stad van morgen

  • Zondag 19 juni (14.00u)

Vertrek: Leuningen IJzerenleen

We serveren u het verhaal over een handvol moderne architecten die de stad gekleurd hebben. Maak kennis met de spaarzaamheid van Lauwers, het optimisme van Roose en het functionalisme van Van Meerbeeck. We nemen u mee in hun zoektocht naar moderniteit, hygiëne en wooncomfort.
Ontdek samen met ons de kunst van het moderne wonen.


maakbarestad_small

De maakbare stad

  • Zondag 26 juni (14.00u)

Vertrek: Leuningen IJzerenleen

De stad staat vandaag voor heel wat uitdagingen. Architectuur biedt hier een antwoord op. We wagen ons aan een eerste balans van de eigentijdse architectuur in Mechelen.
Maak u klaar voor een verhaal over het zoeken naar vernieuwing, het slim inzetten op hergebruik en herbestemming en het samenvloeien van oud en nieuw.


SintJanBechmans_karelSomers

Op bezoek bij Sint-Jan Berchmans

Zondag 07/08 om 14.00u
Woensdag 10/08 om 19.00u
Vertrek: Brusselsesteenweg 2

Langs de hoofdassen, de Brusselse- en de Hombeeksesteenweg, wandelen we door een gevarieerde bebouwing. Straatnamen verwijzen soms nog naar de vroegere bestemming van dit gebied: land- en tuinbouw. We maken kennis met een botanicus, politici, schilders en een vijftal dichters. Een wandeling overgoten met een sausje poëzie.


PolderWoonwijk_janSmets

Van polder tot trendy woonwijk

Zondag 14/08 om 14.00u
Woensdag 17/08 om 19.00u
Vertrek: Guido Gezellelaan 44, Brouwerij Het Anker

We verkennen de buurt tussen Battelsesteenweg en de Afleidingsdijle. We gaan op zoek naar verdwenen kloosters, kwade plekken, verdronken land, de ‘bassin maritime’ en volksreinheid. Doe alvast je laarzen en groene loden aan en ga mee op ontdekking in een onbekend stukje Mechelen.


DeVosLemmens_janSmets
Over De Vos en Lemmens

Zondag 21/08 om 14.00u
Woensdag 24/08 om 19.00u
Vertrek: Dageraadstraat 4, Brandweerkazerne

Verken samen met ons de driehoek tussen de Leuvense vaart, de Koningin Astridlaan en de Battelsesteenweg. We vinden er scholen die werden omgebouwd tot woonprojecten, huizen met een Natte Hof, de mooie interbellum verhalen van de Dageraadstraat en zelfs een jaren 50 woonwijk. Ga mee op zoek naar een eeuwenoude eik, en de volkstuintjes van de Zorro!


katanga
Met Sint Gummarus naar Katanga

Zondag 28/08 om 14.00u
Woensdag 31/08 om 19.00u
Vertrek: Kerkhoflei, Ingang oud kerkhof

Tussen de bruine molen en de bruine kruiskapel, van de rode molen naar het pesthuis, van de ‘ploan’ naar de Katanga en alles daar tussenin. Wij exploreren een wereld die een eeuw geleden amper bestond, waar de velodroom moest wijken voor een voetbalplein en waar de tent van circus De Jonghe haar thuis vond. Stadsverhalen van buiten de wallen waar café ’s soms droevige namen hadden maar de mensen plezierig zijn!

 


Advertentie